Mandy van Schie,

Leiderschaps- & teamcoach voor MKB Nederland die met de voeten in de klei staan.

Ik ondersteun MKB bedrijven in de agrosector, bouwnijverheid, vastgoedbeheer en vervoer sector die aanlopen tegen klachten van klanten, vertragingen van projecten en oplopende kosten. Ik help ze naar meer winst, hogere klantentevredenheid en snellere opleveringen. Ik geloof dat de problemen waar jullie nu tegenaan lopen allemaal terug te leiden zijn naar onderlinge samenwerking, gedrag in de teams en inrichting van de organisatie. Werk met mij samen voor leiderschaps- en teamcoaching.

Mandy in het kort:
10 jaar leidinggevende in de zakelijke dienstverlening
Opgegroeid in een ondernemersgezin
Aanpakker, direct én empathisch, houdt van een uitdaging.

Aanpakken is mij met de paplepel ingegoten

Van huis uit ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Met een thuis vast aan de slagerij en de werkplaats, waardoor het bedrijf en de klanten altijd onderdeel van ons gezin zijn geweest. Als kind kreeg ik van mijn ouders dan ook mee dat klanten altijd voor gaan. Stond er een klant in de winkel, dan had het geen zin om iets aan mijn vader te vragen, want dat ging voor.

Voor mij dus heel normaal dat je alert bent op je klanten en zijn/haar wensen. Als je klant tevreden is, zorgen zij weer voor nieuwe klanten. Iedereen was gek op mijn vader. Altijd vrolijk en stond voor iedereen klaar. Hard werken, maar met veel plezier.

Personeel was erg belangrijk voor mijn ouders en zij zorgde ervoor dat het personeel zich gezien en gehoord voelde. Mijn vader zei altijd: “Man, je moet zorgen dat de mensen voor je willen werken.” Het personeel was dan ook onderdeel van ons gezin.

Van zakelijke dienstverlening naar het ondernemerschap

Hoewel ondernemerschap dicht bij mij lag, ben ik toch eerst in een hele andere sector in het bedrijfsleven beland. Ik startte al snel als leidinggevende en nam hierin de lessen van mijn vader mee. Ik luisterde en keek goed wat mijn mensen in het team nodig hadden en wist snel vertrouwen te scheppen in een team. Dit werd dan ook één van de dingen waar ik op ingezet werd. Was er gedoe in een team, dan mocht ik het team gaan leiden en ze weer samen aan het werk zetten. Met onderlinge verbinding en vertrouwen.

Toen mijn broertje en mijn vader kort achter elkaar overleden besloot ik om alsnog voor het ondernemerschap te gaan. Terug naar mijn roots en werken met klanten die mij helemaal passen. De jas van de corporate resultaatgerichte organisatie paste steeds minder en begon te knellen.

Daarbij had ik in die tijd mijn visie op leiderschap en teamontwikkeling verder ontwikkeld en had ik behoefte om mijn visie op het begeleiden van teams die zowel goed is voor mens en resultaat verder uiteen te zetten.

Zo ontstond een bedrijf waar ik enerzijds mijn skills op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en medewerker- en klanttevredenheid kwijt kan en anderzijds een sector kan helpen waar ik mij nauw mee verbonden voel sinds mijn jeugd.

Dit is waar ik in geloof

De basis van een goedlopend MKB-bedrijf die met de voeten in de klei staat is een team met mensen die hart voor de zaak hebben en samen de beste resultaten behalen voor de klant.

Je wilt teams die kwaliteit leveren, optimaal samenwerken en samen de beste resultaten voor de klant behalen. Want jullie bedrijf staat en valt bij klanttevredenheid en mooie complimenten.

Ik geloof dat wat jullie mannen en vrouwen laten zien op de werkvloer zich direct door vertaald in productiviteit, winstgevendheid en klanttevredenheid. Als je team werkt, klopt het ook aan de buitenkant.

Wat je ze te geven hebt is dat ze zich gehoord voelen. Dat je ziet wat er nodig is om de individuen en het team als geheel tot hun recht te laten komen. Waar eenieder zijn kwaliteiten kan inzetten, in verbinding met de ander, met een ijzersterk team als gevolg.

Ik ontwikkelde een methode waarmee je in een korte tijd slagvaardiger, winstgevender en bovenal met meer plezier en verbondenheid je bedrijf en teams aanstuurt.

Volg mij via LinkedIn?

Regelmatig deel ik inzichten en tips voor MKB bedrijven met hart voor de zaak.

Benieuwd welke kansen ik voor jullie zie?

In 60 minuten geef ik inzicht in jullie grootste bottleneck richting betere samenwerkingen, winstgevendheid en klanttevredenheid. Direct aan de slag, vul je gegevens in en we spreken elkaar snel!